HemInsights
Rätt Marketing Automation-system...

Rätt Marketing Automation-system...

Maddja Nazari
May 2017
Maddja Nazari
dator med statistik som syftar till marketing automation system

Vi vet att det är en djungel av system som säger sig hålla på med “Marketing Automation”. Att orientera sig bland alla dessa och göra ett smart val av system är allt annat än lätt, därför tänkte vi i det här blogginlägget kolla närmre på några av alla dessa system och göra vårt bästa för att förklara deras för- och nackdelar.

Marketo

Marketo är ett system för medelstora och stora företag och är därmed ett avancerat system med alla funktioner en modern marknadsförare behöver. Många marknadsavdelningar vi träffar beklagar sig ofta över att de använder en väldigt liten del av Marketo, frågan är om det betyder att systemet har väldigt många funktioner eller om de är dåliga på att förklara hur man ska använda funktionerna.En av fördelarna med Marketo, förutom mängder av funktioner och tredjepartsintegrationer, är supporten som vi anser vara en av de bästa när det kommer till ma-system.På minus-sidan anser vi att verktyget är lite väl segt många gånger. En sådan enkel sak som att dra ut en rapport tar väl lång tid.

Pardot

Pardot ägs, som de flesta vet, av Salesforce och det kommer självklart med sina fördelar. Det är ett verktyg där det ständigt rullas ut förbättringar, både stora och små, och integrationen mellan Salesforce och Pardot är självklart riktigt stabil.En annan sak är att API-calls från Salesforce-produkter som Pardot inte räknas mot användningsbegränsningar även om de visas i ”API Usage Last 7 days” rapporten.Pardot fokuserar på B2B-företag som är medelstora och större.Som verktyg att betrakta finns det inte mycket att klaga på. Det är snabbt, snyggt och enkelt att använda. Alla funktioner man önskar finns där. Däremot finns det inte lika många integrationer till tredjepartsverktyg som i Marketo och prisstegen är relativt brand och många viktiga funktioner som A/B-testning och dynamiska mail finns inte i grundpaketet.

Eloqua

Ett av de verktyg som funnits allra längst på marknaden. Eloqua fokuserar på stora företag och anses av många som det allra kraftfullaste verktyget, vilket förklarar det högre priset.Kampanjbyggaren är visuellt snygg och enkel att använda och integrationen till Oracle Marketing Cloud höjer även verktyget ytterligare ett snäpp.Förutom det högre priset så tar Eloqua ofta längre tid att implementera, även om det ofta beror på att det handlar om mer komplexa organisationer.

Hubspot

Ett av de mest kända systemen är Hubspot som riktar in sig mot mindre och medelstora företag. En av de stora fördelarna med Hubspot är hur enkelt det är att använda och hur roligt det är att arbeta i det. Detta är en enorm fördel.En av nackdelarna med Hubspot är att många tror att det är billigare än vad det ofta i slutändan är. Man betalar en låg avgift till en början. Men har ni ambition av att växa så kommer det bli dyrare i och med en större databas och fler funktioner. Vill du exempelvis kunna göra A/B-tester så räcker inte de billigare paketen.

Vi kan hjälpa dig!

Behöver du hjälp med att välja Marketing Automation system så kan du alltid ladda ner vårt whitepaper eller kontakta oss.