HemInsights
Få ut mer av Braze: 8 tips och tricks

Få ut mer av Braze: 8 tips och tricks

Anton Nordström
Oct 2023
Anton Nordström
En man som sitter och arbetar

Här kommer 8 tips och trick i systemet Braze

Upp med blicken! 

Det var ett väldigt bra tips jag fick höra mer än en gång när jag som knatte började spela fotboll. Den upplevelsen illustrerar en viktig poäng - självklarheter är det oftast bara i efterhand. För i nästan vad som helst man tar sig an finns det massa ‘självklara’ saker som först är allt annat än självklara (tills någon lärt en annorlunda). Därför är här 8 tips och trick i Braze som jag önskar att någon hade delat med mig när jag först började arbeta i systemet. 

1. Testa Brazes egentutvecklade HTML-mallar för IAM

Braze erbjuder flera IAM-mallar som du kan använda som utgångspunkt för dina egna meddelanden. Dessa mallar är inte bara enkla att använda, men de är också flexibla nog att anpassas till dina specifika behov. 

Jag har själv utgått från dessa mallar för att sen bygga något eget. Sparat mig många timmar.

Standard med från Braze

2. Jämför dig mot din bransch med Benchmarks

Undrar du om din open rate för push notiser är bra eller dålig? Med Braze Benchmarks behöver du inte ens fråga, svaret finns redan. Dessa benchmarks ger dig en tydlig bild av hur dina kampanjer presterar jämfört med din bransch.

Väldigt smidigt och någon som Braze själva borde lyfta mer.

3. Uppdatera aldrig Language & Country via CSV

Om du behöver uppdatera eller importera användare via CSV, var försiktig så att du inte inkluderar fälten ‘Language’ och ‘Country’. 

Då kan det bli krångligt för att Braze samlar automatiskt in denna data och att uppdatera dem kostar ingenting. Tills dess att du uppdaterar dem via csv - då slutar Braze att automatiskt samla in denna information och du kommer nu att ‘manuellt’ behöva uppdatera (och betala data points) för dessa fält.

Det nämns i förbifarten i dokumentationen och är lätt att missa. 

4. Att testa campaigns och canvases som triggas av custom events

När du testar kampanjer eller canvases som triggas på custom events, måste detta göras live. Detta kan verka skrämmande, men det är faktiskt en utmärkt möjlighet att se hur dina kampanjer presterar i realtid. 

Men live behöver givetvis inte betyda att ditt första test går till dina kunder. Nej, “live” refererar här endast till kampanjen eller canvasen i sig. Du bör givetvis definiera testanvändare som mottagare. 

Ett extra tips är att använda rate limit som säkerhetsventil vid större kampanjer och resor som inte är tidskänsliga. Om du till exempel har en kampanj som görs varje dag kan du med rate limit begränsa så bara en liten andel av mottagarna får kommunikationen och så snabbt åtgärda och minimera effekten av potentiella fel som kanske var svåra att identifiera i tidigare steg.

5. Utforska alltid ‘Liquid use case library’ först.

Innan du spenderar tiotals timmar på en egenkomponerad lösning, kolla så inte någon annan redan löst det först.

Brazes Liquid use case library är en fantastisk resurs där du kan hitta olika 50+ färdiga use cases för Liquid. 

Inte bara kan du med lite tur hitta en färdig lösning, utan den fungerar också bra som resurs - om du vill lära dig mer om hur man kan använda Liquid för personifiering och automation.

6. Svårt med Liquid? Använd ‘Liquid cheat sheet’

För att snabbt referera till Liquid syntax, kan du använda Shopify's Liquid cheat sheet.Om du som jag, inte heller är en utvecklare kan det vara ett välkommet hjälpmedel.

Kom ihåg att det kan finnas vissa skillnader mellan hur Liquid används i Braze och Shopify. Referera därför alltid först och främst till Brazes dokumentation och testa.

7. Använd Webm för video i dina IAMs

IAMs (pop-ups) stödjer även diverse videoformat, däribland webm. Detta format är mindre än MP4 vilket låser upp fler scenarion där du kan inkludera rörligt material i din kommunikation.

Tidigare fanns inte stöd för Webm på Safari eller i iOS, vilket satte käppar i hjulet. Men nu är det inga problem, fler plattformar har börjat stödja formatet, däribland iOS (15). 

Rörligt är roligt! Så testa hur det kan bidra till en mer dynamisk och engagerande användarupplevelse.

8. Hur du slår på ‘Intelligent Selection’ för Canvas

Braze's Intelligent Selection analyserar prestanda för en återkommande kampanj eller Canvas två gånger om dagen och automatiskt justerar procentandelen av användare som får varje variant.

Att slå på det för kampanjer är rättfram. Men för Canvas kan det vara lite dolt. 

Du måste göra två saker.

  1. Lägga till conversion event.
  2. Trycka på en variant, först där kan du aktivera Intelligent Selection.

Så länge dina conversion events mäter vad du vill utvärdera din resa mot, så kan du luta dig tillbaka och låta systemet göra optimeringar åt dig. Smidigt!

Jag hoppas att dessa tips och trix hjälper dig att få ut det mesta av Braze. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta mig.

Ha det bra!

Copy UTM
Copied!
Powered by
Want to use this UTM widget? Copy the code and install it on your site 😊
Copied!
Copy code
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Här kan du skapa din UTM tag:
Fyll i fälten och låt oss skapa en UTM-tagg för dig
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.