Whitepaper

Data Driven Marketing

Varför inte marknadsföra med precision? Med datadriven marknadsföring ökar sannolikheten att nå rätt målgrupp, med rätt innehåll, vid rätt tidpunkt. Vi hjälper dig berika kundprofiler med data som ökar precisionen och relevans.
Decorative picture

Vad är datadriven marknadsföring?

Datadriven marknadsföring är en arbetsmetodik som innebär att man som marknadsförare försöker basera sina beslut på data och fakta. Det kan låta både logiskt och enkelt men innebär väldigt stora praktiska och strategiska förändringar.

Traditionellt har marknadsföring oftast handlat om att skrika ut budskap och värden riktat sig mot massmarknader, där den som skriker mest vinner. Ofta ses alla konsumenter som lika då anpassningar av budskapet mot olika målgrupper tar tid och kostar pengar. Att marknadsföra på de enbart fysiska kanalerna har gjort det svårt att veta vad marknadsföringen egentligen har för effekt då det är svårt att mäta, och därmed svårt att sätta rimliga mål för vad man vill uppnå. I dag kan du dock veta rätt exakt vad som fungerar och inte fungerar – så länge du har mål att mäta, inte minst digitalt.

Datadriven marknadsföring är strategin för att använda kundinformation för att optimera och öka relevans i kommunikation, och fatta beslut som inte enbart byggs på magkänsla utan på fakta och data.

För att åstadkomma detta bryter man idag ned kampanjer i fler och mindre delar och lägger mer tid och energi på initiala tester och mätningar, exempelvis så kallade A/B test. Med fokus på tester och data kan det innebär att exempelvis en rubrik på en kampanj som tidigare fanns i en eller några få varianter nu kan ha hundratals olika varianter och utformningar baserat på allt från vilken kanal budskapet ska levereras, målgruppen, tid på dygnet osv.

Att arbeta med datadriven marknadsföring och growth fokuserat är i dag bland de bästa sätten att skapa effektiv marknadsföring med hög ROI. Arbetsmetodiken leder ofta till att marknadsorganisationen börjar arbeta mer Agilt, ex i sprintar för att kunna hantera snabba förändringar och omprioriteringar.

Vi inför datadriven arbetsmetodik inom marknadsföring och försäljning.

  • Vi genomför utbildning i datadriven och agil marknadsföringsmetodik
  • Vi projektleder och coachar omställningen till datadriven och agil arbetsmetodik och marknads och säljteam.
  • Vi säkerställer att du har rätt system som passar för datadriven marknadsföring samt för hantering av din marknadsdata.
  • Vi identifierar, dokumenterar och utvecklar dina processer för att kunna digitalisera och automatisera dem.
  • Vi säkerställer din data och information, såväl volym som kvalitet.
  • Kontakta oss så berättar vi mer!

Digital Marketing Coach
Letar du en trygg och erfaren partner för att diskutera marknadsstrategier, digitala möjligheter eller bolla ideer för olika marknadsaktiviteter? Diskutera tips eller erfarenheter av olika plattformar du kan använda för att leverera en sömlös upplevelse till dina kunder? Då ska du kontakta våra Digital Marketing Coacher!
LÄS MER
En pil åt höger
Digital Sales Acceleration
Med hjälp av digitala processer och verktyg hjälper vi dig korta ner försäljningscykeln och samtidigt säkerställa att varje affär får avslut på snabbast och bästa sätt, utan att offra kundupplevelsen.
LÄS MER
En pil åt höger
Data Driven Marketing
Varför inte marknadsföra med precision? Med datadriven marknadsföring ökar sannolikheten att nå rätt målgrupp, med rätt innehåll, vid rätt tidpunkt. Vi hjälper dig berika kundprofiler med data som ökar precisionen och relevans.
LÄS MER
En pil åt höger
Smarketing
Är en affär sälj- eller marknadsgenererad? Vi hjälper dig att implementera och optimera SMarketing processen, en integrerade sälj- och marknadsfunktion som sätter kunden i fokus, ger dig 360-graders kundöversikt och möjliggör kundupplevelser i världsklass.
LÄS MER
En pil åt höger
Growth Hacking
Growth hacking är en inställning, strategi, arbetssätt och digital verktygslåda som hjälper dig mäta och snabbt analysera kund- och marknadsdata, och sedan skapa hypoteser som omgående kan testas mot varandra. I korthet, så nära designad tillväxt man kan komma.
LÄS MER
En pil åt höger
System Training
Använder du ditt Marketing Automation/CRM system optimalt? Våra systemspecifika utbildningsprogram ger dig djupgående insikter och praktisk kunskap i systemens styrkor, begränsningar och funktionalitet, och hjälpa dig komma igång med automatisering på bästa sätt.
LÄS MER
En pil åt höger
Hire Consultant
Hyr erfarna specialistkonsulter för att stötta eller utveckla din verksamhet! Vi erbjuder kompets och erfarenhet inom en lång rad olika projektområden och systemexpertis.
LÄS MER
En pil åt höger
Selligent Marketing Cloud
LÄS MER
Microsoft Dynamics Konsulter
LÄS MER
Operate
LÄS MER
Upsales Konsulter
LÄS MER
Symplify Konsulter
LÄS MER
Salesforce Pardot Konsulter
LÄS MER
Salesforce Marketing Cloud Konsulter
LÄS MER
Salesforce Konsulter
LÄS MER
Hubspot Konsulter
LÄS MER
FunnelBud Konsulter
LÄS MER
Certifierade Marketo Konsulter
LÄS MER
Braze Konsulter
LÄS MER

Andra whitepapers

Decorative picture
Project Tracker
Detta dokument hjälper dig att kunna planera och strukturera era projekt och arbeteten. Dokumentet kan användas till allt olika typer av projekt och arbeten men är främst designat till lansering av CRM och Marketing automation.
LÄS MER
Decorative picture
Val & Lansering av CRM projekt
Står du inför val av CRM system och undrar vilket system passar dina behov?
LÄS MER
Decorative picture
Val & Lansering av Marketing Automation
Står du inför val av Marketing Automation system och undrar vilket system passar dina behov?
LÄS MER
Decorative picture
En guide för kundresan
Vi lever i en värld där konsumenters krav och förväntningar ökar snabbt. I och med den ökade digitaliseringen i samhället har kundernas beteenden förändrats. Har ni säkerställt att ni svarar upp på era kunders behov längs hela kundresan?
LÄS MER
Dekorativ bild med böcker
Marketing Automation ordlista
Inom marknadsföringsområdet används väldigt många ord och förkortningar och det är inte helt lätt att hänga med i vad de alla betyder.
LÄS MER

Alla kategorier

NYHETSBREV
Få förtur till våra event och webinars.
Våra populära och informativa event blir fullbokade snabbt. Fyll i din mailadress och få inbjudan före alla andra.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Leadfront AB
Org.nr.559098-9066
Convendum
Regeringsgatan 52
SE-111 56 Stockholm
Sweden
hej@leadfront.se
Partners
Navigering
En pil