Whitepaper

Customer Journey

Kartläggningen av kundresan är ett viktigt steg mot att bli mer kundcentrerade och hjälper dig att flytta fokus från organisationen till kundens verklighet.
Decorative picture

En customer journey map eller kartläggning av kundresan är en visuell beskrivning av olika interaktioner en kund har med ditt varumärke. Var finns dina kunder och var hittar de till just din organisation? Vilka online och offline kanaler använder dem för att samla information och hitta sina leverantörer? Vilka är deras behov, hinder och drivkrafter?

Kundresan innebär processen från första interaktionen som sker med ditt varumärke till individen blivit kund. Upplevelsen som kund och återkommande eller lojal kund kan med fördel innefattas i resan.

Genom att identifiera och visualisera kundens behov och utmaningar genom kundresan blir det lättare att identifiera möjligheter, viktiga eller avgörande interaktioner (moments that matter). Med kartan på plats blir arbetet hanterbart och de olika insatserna prioriterbara så att målet att bli mer relevant och förbättra kundens upplevelse går från önskan till plan. Customer journey mapping är en kraftfull teknik för att skapa en hanterbar bild, öka kunskap och kännedom om kundernas bild samt för att utveckla organisationen inifrån.

Även om många företag och organisationer numera är ganska bra på att samla in data från och om sina kunder, är det svårt att förstå kundernas frustrationer och upplevelser genom att enbart analysera data. I en "customer journey mapping" använder man med fördel såväl kvalitativa som kvantitativa metoder, kundberättelser och visualiseringar för att illustrera förhållandet en kund har till ett företag under en längre tid.

Customer Journey Mapping

  • Kartlägger kundens interkation och relation till varumärket
  • Identiferar extra känsliga eller viktiga moment i relationen, s.k. "moments that matter"
  • Kan skapar intern samsyn och fokus på att bättre förstå sina kunder.
  • Lägger grunden för ett hanterbart projekt och prioriterbara aktiviteter.

Våra erfarna konsulter hjälper dig med

  • Erfarenhet och metodik för kundresekartläggning/customer journey mapping och kundreseanalys
  • Framtagande av projektplan och roadmap
  • Projektledning och coaching
Customer Journey
Kartläggningen av kundresan är ett viktigt steg mot att bli mer kundcentrerade och hjälper dig att flytta fokus från organisationen till kundens verklighet.
LÄS MER
En pil åt höger
Competitive Intelligence
Vi hjälper dig att identifiera de pågående och kommande trederna som förändrar branschen och kommer att påverkar er verksamhet och dess möjligheter att uppnå sina mål.
LÄS MER
En pil åt höger
Digital Business Development
Hänger din affärsmodell med i den digitala utvecklingen? Vi hjälper dig hitta nya, digitala affärsmodeller som lyfter din verksamhets tillväxt och resultat. Med hjälp av digitala processer och smarta teknologier som utvecklar och skalar din affär, för dagens och morgondagens ökade förväntningar och krav.
LÄS MER
En pil åt höger
Innovation Lab
Svårt att hitta inspiration till nya lösningar? Vi hjälper dig skifta fokus från att underhålla existerande och förlegade processer och system till att skapa och implementera nya, kreativa lösningar och affärsstrategier med fokus på framtiden.
LÄS MER
En pil åt höger
Selligent Marketing Cloud
LÄS MER
Microsoft Dynamics Konsulter
LÄS MER
Operate
LÄS MER
Upsales Konsulter
LÄS MER
Symplify Konsulter
LÄS MER
Salesforce Pardot Konsulter
LÄS MER
Salesforce Marketing Cloud Konsulter
LÄS MER
Salesforce Konsulter
LÄS MER
Hubspot Konsulter
LÄS MER
FunnelBud Konsulter
LÄS MER
Certifierade Marketo Konsulter
LÄS MER
Braze Konsulter
LÄS MER

Andra whitepapers

Decorative picture
Project Tracker
Detta dokument hjälper dig att kunna planera och strukturera era projekt och arbeteten. Dokumentet kan användas till allt olika typer av projekt och arbeten men är främst designat till lansering av CRM och Marketing automation.
LÄS MER
Decorative picture
Val & Lansering av CRM projekt
Står du inför val av CRM system och undrar vilket system passar dina behov?
LÄS MER
Decorative picture
Val & Lansering av Marketing Automation
Står du inför val av Marketing Automation system och undrar vilket system passar dina behov?
LÄS MER
Decorative picture
En guide för kundresan
Vi lever i en värld där konsumenters krav och förväntningar ökar snabbt. I och med den ökade digitaliseringen i samhället har kundernas beteenden förändrats. Har ni säkerställt att ni svarar upp på era kunders behov längs hela kundresan?
LÄS MER
Dekorativ bild med böcker
Marketing Automation ordlista
Inom marknadsföringsområdet används väldigt många ord och förkortningar och det är inte helt lätt att hänga med i vad de alla betyder.
LÄS MER

Alla kategorier

NYHETSBREV
Få förtur till våra event och webinars.
Våra populära och informativa event blir fullbokade snabbt. Fyll i din mailadress och få inbjudan före alla andra.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Leadfront AB
Org.nr.559098-9066
Convendum
Regeringsgatan 52
SE-111 56 Stockholm
Sweden
hej@leadfront.se
Partners
Navigering
En pil