HemInsights
Progressive Profiling : Optimering av datainsamling för bättre marknadsföring

Progressive Profiling : Optimering av datainsamling för bättre marknadsföring

Johanna Turesson
May 2024
Johanna Turesson
Form submission on phone

Effektivisera din datainsamling för skarpare marknadsföring

I den digitala tidsåldern är data kung. Marknadsförare och företag strävar efter att samla in så mycket information som möjligt om sina kunder för att kunna anpassa sina erbjudanden och kampanjer. Men ibland kan processen att samla in denna data vara tidskrävande och avskräckande för potentiella kunder. Det är här progressive profiling kommer in i bilden som en smart lösning för att effektivisera er datainsamling.

Vad är progressive profiling?

Progressive profiling är en marknadsföringsstrategi och teknik som syftar till att samla in data gradvis istället för att begära all information på en gång. Istället för att överväldiga besökare på din webbplats med ett långt formulär, bryter progressive profiling ner det i mindre bitar som samlas in över tid. Genom att samla in grundläggande information först och sedan fråga efter mer detaljerad data i senare interaktioner, minskar du friktionen och ökar chanserna att användare slutför formulären.

Progressive profiling är en funktion som finns i många olika Marketing automation system, exempelvis i både Hubspot och Salesforce account engagement.

Hur fungerar progressive profiling?

Låt oss titta på ett exempel för att förstå hur progressive profiling fungerar i praktiken:

Steg 1: Besökare kommer till din webbplats och fyller i grundläggande information som exempelvis namn och e-postadress för att ladda ner en gratis e-bok.

Vid det här laget har du fått värdefull kontaktinformation som du kan använda för att nå ut till besökaren. Men istället för att omedelbart be om mer information, kan du använda den här chansen att börja bygga en relation.

Steg 2: Några veckor senare, när besökaren besöker din webbplats igen, erbjuder du dem ytterligare en resurs i utbyte mot mer information.

Nu kan du fråga om andra relevanta uppgifter, som företagsnamn, befattning eller bransch. Genom att erbjuda något värdefullt i utbyte för denna information, ökar du sannolikheten att besökaren är villig att dela den.

Steg 3: Med tiden kan du fortsätta att förfina din kundprofil genom att samla in mer detaljerad data när besökaren interagerar med din webbplats, som deras intressen, preferenser och köpbeteende.

På detta sätt bygger du gradvis upp en omfattande kundprofil utan att överväldiga dina besökare eller avskräcka dem från att engagera sig med din webbplats och ditt företag.

Fördelar med Progressive Profiling

Högre konverteringsgrad: Genom att minimera initiala krav ökar du chanserna att besökare slutför formulär och ger dig kontaktinformation.

Bättre kundinsikter: Genom att samla in data över tid får du en mer detaljerad och noggrann bild av dina kunder och deras behov.

Förbättrad marknadsföring: Med mer noggrann data kan du skapa mer relevanta och personliga marknadsföringskampanjer.

Kundrelationer: Progressive profiling ger dig möjlighet att bygga långsiktiga relationer med dina kunder genom att gradvis öka din förståelse för deras behov.

Sammanfattning

Progressive profiling är en effektiv metod för att samla in kunddata gradvis över tid. Genom att minska friktionen och erbjuda värdefulla resurser i utbyte för information kan du bygga starkare kundrelationer och förbättra din marknadsföring. Progressive profiling går ofta att lägga till som en inställning direkt i dina formulär i ditt Marketing Automation system.

Copy UTM
Copied!
Powered by
Want to use this UTM widget? Copy the code and install it on your site 😊
Copied!
Copy code
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Här kan du skapa din UTM tag:
Fyll i fälten och låt oss skapa en UTM-tagg för dig
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.