HemInsights
Marknadsföringstrender att ha koll på inför 2020

Marknadsföringstrender att ha koll på inför 2020

Maddja Nazari
Nov 2019
Maddja Nazari
Papper och penna|Trender 2021

Med ständiga uppdateringar, nya tekniker och ändringar av algoritmer, anstränger sig digitala marknadsförare ofta bara för att hinna och hänga med. Att vara medveten om nya och aktuella marknadsföringstrender är en viktig del av att hålla sig i takt med utvecklingen. Antalet växande möjligheter i kombination med kanalval och teknologival gör inte prioriteringsjobbet lättare för marknadschefen.Enligt en rapport från Adobe tror mer än 75 procent av marknadsförarna att marknadsföringen har förändrats mycket mer under de senaste två åren än under de senaste femtio åren. I samma takt med att marknadsföringen utvecklas och blir mer digital ser vi uppkomsten av nya trender. Det vill säga helt ny typ av teknik och antalet MarTech-teknologier växer snabbare än någonsin tidigare.Med ett nytt decennium som snabbt närmar sig presenter vi några av de viktigaste B2B marknadsföringstrenderna för 2020 här.

Lifecycle Marketing

Även om det ofta sägs att ”funneln är död” eftersom kundresor är icke-linjära, är funneln (pipen) ett effektivt verktyg för att ha koll på var leadsen befinner sig i respektive kundresa. Pipen hjälper också till att skapa samsyn och lägger grund för förutsägbarhet för marknad och sälj. Att koppla alla aktiviteter till genererade affärer och skapa en ROI-modell har varit en stor utmaning för marknadsförare de senaste åren. Genom att mäta olika steg i pipen och följa konverteringsutveckling i samband med olika marknads och säljaktiviteter kan man sätta budget och utvärdera och prioritera aktiviteter enbart baserade på fakta och data.

Interaktivt innehåll

Inbound marketing och vikten av content för B2B marknadsföring är ingen nyhet.Däremot söker idag 91% av onlineanvändarna mer visuellt och interaktivt innehåll enligt Demand Gen Rapport.Interaktivt innehåll hjälper dig att stå ut i havet av innehåll som produceras varje dag. Den här typen av innehåll hjälper dig att behålla användarna längre på din sida och motiverar besökarna att engagera sig med innehållet. Detta ger stora möjligheter för en effektivare datainsamling.

Personalisering

Det pratas mycket om segmentering i samband med email marknadsföring. Trots det så ser vi att företag skickar samma innehåll till hela email-databasen. Tyvärr är största skälet till detta är oftast resursbrist. I en Forbes-undersökning från 2019 medgav 80% att de skulle ha mer benägenhet att ge sina affärer till ett företag som erbjöd dem en personlig upplevelse.

Video

Under 2019 bevittnade vi en mycket högre synlighet och engagemangsgrad i samband med rörligt innehåll. Denna trend kommer fortsätta att växa inom B2B och sätta ett krav på produktion av flera rörliga innehåll. Exempelvis webinar, video marknadsföring men även personliga och spontana video innehåll i sociala kanaler.

Tvärfunktionella team

Att arbeta i tvärfunktionella team innebär att olika kompetenser med olika synvinklar arbetar ihop i ett team -teamtribe- för att uppnå ett specifik projektmål. Detta arbetssätt hjälper företag att integrera olika avdelningarna och skapa ett nära samverkan mellan avdelningarna. Samt att använda resurs och kompetens i företaget på att optimalt sätt.SMarketing är en del av den här trenden. Utvecklingen av Martech-teknologier förändras i samma takt som gränsen mellan sälj och marknadsföring försvinner. Att ha enhetlig data inom organisationen och minst sagt inom sälj och marknadsföring för att kunna skapa affärsnytta blir allt mer viktigare.Detta sätter krav på hur vi använder data och teknologi inom marknadsföring och försäljning och kräver att CSO och CMO tillsammans skapar ett teknologilandskap som förenklar integrationen mellan dessa funktioner. En tvärfunktionell samverkan blir nyckel till en enhetlig kommunikation genom hela kundresan.

Copy UTM
Copied!
Powered by
Want to use this UTM widget? Copy the code and install it on your site 😊
Copied!
Copy code
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Här kan du skapa din UTM tag:
Fyll i fälten och låt oss skapa en UTM-tagg för dig
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Relaterat innehåll
Se relaterade Tjänster, Whitepapers & Utbildningar
No items found.