HemInsights
Account based marketing; hajp eller verklighet?

Account based marketing; hajp eller verklighet?

Maddja Nazari
Mar 2017
Maddja Nazari
Account based marketing

Account based marketing

Sedan 2006 har inbound marketing ansetts vara en av de mest effektiva marknadsföringsmetoderna för att göra affärer på nätet. Inbound metodik är fokuserad på kvalitetskapande innehåll för att kunna driva trafik och erbjuda rätt information till rätt person beroende på var i köpprocessen personen befinner sig.

Personas

Definiera personas är kritiskt för framgång inom inbound marketing strategier. En persona är en fiktiv representation av dina ideala kunder och används för att på ett enkelt sätt kunna kategorisera nya potentiella kunder och skräddarsy marknadsföring – och säljmaterial till just den specifika personas personlighet, behov och önskemål.

Inbound marketing

Inbound marketing bygger på innehåll som syftar till att locka specifika perosnas med fokus på deras behov och drivkrafter. Oavsett hur specifik, persona är en generalisering av den önskade målgruppen.Account based marketing ändrar fokus från den ideala målgruppen till den ideala organisationen. Inbound fokuserar på fler potentiella kunder medan ABM fokuserar på en större affär.

Den kollektiva gruppen

Account based marketing är baserat på den kollektiva beslutfattarprocessen. Den tar hänsyn till att de flesta köpbeslut inom B2B inte fattas av enbart en person, utan snarare av en kollektiv grupp av människor. Om du bara tittar på en individuell person får du kanske bara en del av bilden; se den kollektiva gruppen arbeta tillsammans hjälper dig att verkligen förstå hur intressant ett konto kan vara i din lösning. Marknadsundersökningar visar att 75% av marknadsförare ser en ökning i slutförda affärer med ABM. Enligt en färsk undersökning, levererar ABM högst ROI av strategier eller taktiker inom B2B marknadsföring.

Säljteamet

ABM är den typ av marknadsföringsaktiviteter ditt säljteam har gjort i decennier. De fokuserar på specifika organisationer, de över tid utvecklar en relation med beslutsfattarna inom organisationen, stöttar dem och förser dem med personifierad information baserat på deras behov tills de leads är redo att konvertera och göra sitt köpbeslut. ABM gör det lättare att fokusera marknadsföringsaktiviteterna på de konton sm ger högsta potentiella ROI. Men vilken modell passar er organisation och målgrupp? Vill du veta mer så kan du alltid kontakta oss.

Copy UTM
Copied!
Powered by
Want to use this UTM widget? Copy the code and install it on your site 😊
Copied!
Copy code
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Här kan du skapa din UTM tag:
Fyll i fälten och låt oss skapa en UTM-tagg för dig
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Relaterat innehåll
Se relaterade Tjänster, Whitepapers & Utbildningar
No items found.