Förändringsledning i IT-projektens Era

November 28, 2023
Förändringsledning i IT-projektens Era
November 28, 2023
Plats:
Convendum, Kungsgatan 9
Webinar

Välkommen till vårt kommande event om förändringsledning!

Förändringsledning är en avgörande faktor i alla projekt, särskilt inom IT-projekt, där teknologiska framsteg och innovationer är konstanta. Att framgångsrikt navigera genom förändringar är ofta skillnaden mellan ett framgångsrikt projekt och ett som misslyckas. Förändring kan ofta mötas med motstånd, särskilt om den inte kommuniceras och hanteras korrekt. Förändringsledning hjälper till att minimera detta motstånd genom att skapa acceptans och engagemang hos de som påverkas av förändringen.

Oavsett hur teknikdrivet ett projekt är, är det alltid människor som implementerar, använder och drar nytta av de tekniska förändringarna. Att förstå och hantera människors reaktioner och beteenden gentemot förändring är avgörande.

I detta event kommer vi gå igenom olika framgångsfaktorer för att lyckas med att implementera förändring, och hjälpa dig att förstå hur man kan hantera människors reaktioner och beteenden gentemot teknologiska förändringar. Vi kommer prata om hur agila metodiken, samt metoder såsom ADKAR kan föränkla förändringsarbetet.

ADKAR är en välkänd metodik för förändringsledning som fokuserar på fem nyckelaspekter: Awareness (medvetenhet), Desire (vilja), Knowledge (kunskap), Ability (förmåga) och Reinforcement (förstärkning). Genom att adressera varje av dessa aspekter kan du hjälpa människor att successivt anpassa sig till förändringen.

Tid & datum: kl 8:00-11:00 den 28:e november.

Plats: Convendum, Kungsgatan 9 i Stockholm.

Agenda frukostsession

8:00 – Ankomst och incheckning

8:30 – Change fast or die slow

9:30 –  Case

10:00 –  Q&A

Talare på eventet

Daniel Södergård

Daniel Södergård är en erfaren förändringsledare med erfarenhet inom organisationsförändringar och omstruktureringar från offentlig sektor och näringsliv. Van vid att i rollen som Förändringsledare, arbeta nära sponsorer och ledningsgrupper för att stödja och driva igenom förändringar i deras organisation, särskilt fokuserat på utveckling och ombildning inom organisationen.

__________________________________________________________________________

Hade du inte möjlighet att delta eller hade du helt missat detta?

Anmäl dig på vårt intresseformulär nedan:

Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev nedan.

Klas Bernehjält
Klas Bernehjält
Se profil